Започва третият етап на кандидатстване по мярката 60/40

29 октомври 2020, 00:00 752

Предвиждат се административни облекчения за работодателите, получили средства по програмата в предходните месеци

Агенцията по заетостта стартира процедурата за кандидатстване на работодатели във връзка с изплащане на средства по третия етап на мярката 60/40. Те отново ще получат от държавата 60% от осигурителния доход на своите служители, но този път за месец август. Мярката ще действа от 1 октомври до 31 декември 2020 г., предаде БТА.

Всички бизнеси, които са получили средства по програмата в предходните месеци, на този трети етап от нея ще могат да се възползват от административни облекчения. Едно от тях ще бъде съкратен образец на заявление, както и намален пакет приложения към него. За целта ще трябва да подадат следните документи: Заявление за удължаване на срока за получаване на средства за запазване на заетостта през новия период; всички необходими документи, които доказват поне 20% спад на приходите от продажби през месеца, предхождащ подаването на това заявление; списък на служителите, подписан от работодателя (включително и в електронен формат); декларация за минимални и държавни помощи, подписана от всяко лице, упълномощено да представлява работодателя.

Документите се подават в „Бюрото по труда“, на територията на която се намира мястото на работа на служителите. Кандидатстването може да се осъществи и онлайн – чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор.

В сайта на Агенцията по заетостта (в рубриката „Финансови стимули за запазване на заетостта“) може да бъде открита подробна информация за процедурата по кандидатстване.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент