Великденските добавки от пощите ще се изплащат до края на април, а след това – с пенсиите за май

13 април 2022, 11:01 560

Право на допълнителната сума от 70 лева имат всички пенсионери, независимо от размера на пенсията, която получават, както и добавките към нея

От 15 април всички пенсионери, които получават своите пенсии през пощенските станции, ще могат да получат от тях еднократната допълнителна сума от 70 лева, която се отпуска по повод великденските празници, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

Изплащането на допълнителната сума ще става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на месец април. Ако пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на април, тя ще му бъде изплатена по обичайния график на пенсионните плащания от 9 май.

Всички пенсионери, които получават своите пенсии по банков път или чрез друг доставчик на платежни услуги, ще получат великденската добавка под формата на допълнителен превод, като платежните им сметки ще бъдат заверени на 15 април.

Право на допълнителната сума от 70 лева имат всички пенсионери, независимо от размера на пенсията, която получават, както и добавките към нея.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент