Улесняват режима за регистрация на ведомствени бензиностанции

22 януари 2021, 11:24 1273

Това гласят промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, които бяха одобрени на първо четене

Режимът за регистрация на вътрешни обекти за снабдяване с горива на превозвачи, концесионери на природни богатства и строителни обекти, които са свързани с важни за България инфраструктурни процеси, се предвижда да бъде облекчен. Това гласят промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, които бяха одобрени от парламента на първо четене, предаде в. „Труд“.

Законът е в сила от началото на 2019 г. С приемането му беше въведен терминът „вътрешен обект“, с който се обозначават т. нар. ведомствени бензиностанции и изискванията за тяхната регистрация. С внесените в парламента промени се предвижда правилата за регистриране на подобни обекти да се облекчат.

Предложението за промени в закона е по инициатива на народния представител от ВМРО и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата Юлиян Ангелов. Според него зададените условия в първоначалния вид на закона ограничават възможността на юридическите лица, занимаващи се с превоз на територията на България и общността, да регистрират вътрешни обекти на свои или ползвани територии.

Ангелов смята, че измененията ще облекчат над 1 000 български предприятия, които се занимават основно с транспортна дейност и които до момента не са получили възможност да регистрират вътрешните си обекти за зареждане с горива. Той изтъква, че голяма част от тях се намират на неурегулирани терени, а внесените промени в закона ще им помогнат да продължат дейността си.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент