Трудовите борси на Агенцията по заетостта ще подпомагат и украински бежанци

18 април 2022, 15:35 484

Украинските граждани, установени в България, ще могат да се включат в три предстоящи трудови борси в София, Варна и Бургас

Агенцията по заетостта организира трудови борси, в които могат да участват украински граждани, желаещи да започнат работа в България, съобщава се в сайта на агенцията.

Първата специализирана трудова борса се организира във връзка с предстоящия туристически сезон и ще се проведе в Бургас (на 19 април от 10:00 ч. в Културния дом на нефтохимика). Събитието се провежда съвместно с бюрото по труда в Бургас. На нея ще бъдат поканени търсещи работа лица, които ще имат възможност да се запознаят с предложенията за работа на компании от туристическия бранш. В нея могат да се включат и украински граждани, които искат да започнат работа в България, и по-конкретно в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Към момента 16 компании от бранша са заявили участие в трудовата борса, а свободните работни места, които се очаква да се обявят, са над 400.

До края на месец април Агенцията по заетостта ще проведе още една трудова борса, която ще бъде обща, но с акцент отново върху туристическия бранш. Тя ще се проведе във Варна (на 28 април от 10:30 ч. в Юнашки салон). В нея също могат да се включат украински граждани, които са се установили в град Варна или неговите околности, както и всички лица с подходяща квалификация, които търсят работа.

На 11 май Агенцията по заетостта ще проведе обща трудова борса и в София, на която също са поканени и украински граждани, търсещи работа. Срещата ще бъде с работодатели от различни браншове и ще се състои от 10:00 ч. в двора на бюрото по труда „Възраждане“.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент