Три предприятия получиха сертификати за инвестиции на стойност 8,3 млн. лева

1 декември 2020, 18:20 536

С помощта на тези средства те ще разкрият 300 нови работни места

Три предприятия с дейност в България получиха сертификати за инвестиции на обща стойност 8,3 млн. лева. Те бяха подписани от министъра на икономиката Лъчезар Борисов, предаде БТА.

С помощта на отпуснатите средства се предвижда да бъдат разкрити 300 нови работни места в предприятията. Първото от тях е проектът на германската „БАДЕР България“, които са подпомогнати с 1,5 млн. лева за откриване на предприятие за тапицерии за автомобили в община Русе. В него ще бъдат разкрити общо 180 нови работни места.

Сертификат за 120 хил. лева получи „Фармалекс България“. Предприятието ще разкрие 60 нови работни места, като ще разшири своята развойна дейност, лекарствена безопасност и качество.

Третото предприятие, получило сертификат от министъра на икономиката, е РОК 7. То ще изгради предприятие за каменна вата в община Търговище. Инвестициите за него са на стойност 6,77 млн. лева, а очакваните работни места, които ще бъдат разкрити, са 49.

През третото тримесечие на 2020 г., по предварителни данни, инвестициите започват да се възстановяват. Растежът им е с 4,3% от БВП спрямо второ тримесечие на годината. През последната година инвестициите са нараснали с 1 млрд. евро.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент