Създават български експортен хъб

17 ноември 2020, 00:00 555

Платформата ще бъде създадена от Министерство на икономиката

Български експортен хъб ще бъде създаден от Министерството на икономиката, предава БТА. Проектът ще бъде реализиран със съдействието на българския бизнес и търговски представители зад граница.

Идеята за проекта е дискутирана по време на видеоконферентна връзка между ресорния министър Лъчезар Борисов, представителите на  бизнеса у нас и сътрудниците по търговско-икономическата дейност, става ясно от пресцентъра на министерството на икономиката.

Дигиталният хъб ще бъде създаден в най-кратки срокове, казва още Борисов. Според него макар да се отчитат положителни нива на показателите на вътрешно потребление и инвестициите у нас, създаването на подобна платформа е належащо. Министърът изтъква, че проектът е мотивиран от спада на българския износ през третото тримесечие на 2020 г.

В заключение Лъчезар Борисов посочва, че именно в условията на криза всички трябва да насочат усилията си и да проявят гъвкавост и креативност, с цел максимално бързо всеки един сектор от българската икономика да възстанови позициите си. Министърът изрази надежда, че създаването на платформата е стъпка в правилната насока за подкрепа на българските износители.

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент