Съвместна група за икономика между България и С. Македония започна работа

2 февруари 2022, 10:37 521

Българската и северномакедонската търговска камара работят и за организирането на събитие в края на февруари

В Скопие работа стартира първата съвместна група за икономика, търговия и иновации между България и Северна Македония, предава Българската телеграфна агенция (БТА). Групата е една от четири, чието създаване беше договорено миналата седмица по време на заседанието на двете правителства.

Първото заседание на работната група вече има и взето решение, което ще позволи на бизнесмени от двете страни да подават оплаквания в случай на дискриминация при инвестиране.

В Скопие текат и срещи между търговските камари на България и Северна Македония, които пък ще организират събитие в края на февруари в областта на икономиката, за да сближат двете страни.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер заяви, че приоритетите на двете страни изглеждат еднакви, а един от въпросите, който предстои да бъде разгледан в следващите месеци, е работата на двете банки за развитие и как те могат да работят по местни проекти.

Министърът на финансите на С. Македония Фатмир Бесими заяви, че двете страни ще работят активно за подобряване на бизнес климата.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент