С проекта на Закона за държавния бюджет се предлага ваучерите за храна да станат електронни

Милен Николов
Редактор
4 юли 2023, 09:44 840

Ваучерите за храна на стойност до 200 лева няма да се облагат

С проекта на Закона за държавния бюджет се въвеждат електронни ваучери за храна, като условията за тях ще бъдат определени в наредба, съобщи Econ.bg. Ваучерите за храна на стойност до 200 лева няма да се облагат.

„Ваучери за храна на електронен носител“ са платежни карти, които са предоставени чрез работодателя на работниците и служителите, включително на тези по договори за управление, които се използват за заплащане на храна и хранителни продукти в ресторанти, заведения за бързо обслужване, обекти за търговия с храни, включително магазини за хранителни стоки, супермаркети, хипермаркети и др., осъществяващи дейност в съответствие с изискванията на Закона за храните, съгласно сключен договор за обслужване с оператор.

Ваучерите могат да се използват също и за заплащане на ползвани за битови нужди електрическа и топлинна енергия, природен газ и вода, дейности, осъществявани от културни организации по Закона за закрила и развитие на културата, показ на филми съгласно Закона за филмовата индустрия, както и за заплащане на туристически услуги съгласно Закона за туризма. Хартиените ваучери ще важат до 30 юни 2024 г., пише още в проекта.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент