С оглед епидемичната обстановка изнесените мобилни бюра по труда се отменят

3 декември 2020, 00:00 924

При пропускане на консултация с трудов посредник без уважителна причина следва прекратяване на регистрацията като безработен

Изнесените мобилни бюра по труда се закриват заради епидемичната обстановка, предава БТА.

Регистрирани безработни, които имат планирана към момента среща със своя трудов посредник, могат да я осъществят чрез телефонен разговор. Лицата могат да се свържат и като напишат имейл, напомнят от Агенцията по заетостта. Безработните могат да се информират за датата на уговорената среща от своя регистрационен картон. Друга възможност за свързване с трудовия е посредник е чрез профила на безработния в модул „Личностен профил на търсещо работа лице”.

От Агенция по заетостта посочват, че лицата винаги могат да позвънят в съответната дирекция „Бюро по труда”, за да получат информация.

В случай че безработното лице пропусне среща с трудовия си посредник, може да последва отписване на лицето като безработно. Възстановяване на регистрацията е възможна само при наличие на уважителна причина, подкрепена със съответните документи.

На сайта на Агенцията по заетостта лицата могат да се регистрират като безработни, както и да следят свободните работни места.

 

 

 

 

 

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент