С надградена е-услуга бизнесът подава автоматизирано в НАП уведомления за трудови договори

Милен Николов
Редактор
7 декември 2023, 14:44 191

За целта е необходимо потребителите да заявят получаването на API ключ

Разширен е обхватът на електронната услуга, която позволява свързаност от типа „система-система“ между клиентските софтуери и приходната агенция чрез софтуерен ключ (API ключ), съобщиха от НАП. Надградената услуга вече дава възможност на бизнеса да подава автоматизирано уведомления за сключени/изменени/прекратени трудови договори към приходната агенция. За целта е необходимо потребителите да заявят получаването на API ключ чрез е-услуга „Ново заявление за достъп до АPI“. За да се подават данните за трудови договори към НАП, софтуерният ключ трябва да се интегрира в софтуера, който използват клиентите.

Потребителите, които вече имат издаден софтуерен ключ за подаване на декларации Образец №1 и Образец №6, ще могат да го използват и за изпращане на уведомленията за трудовите договори, уточняват от НАП. Услугата за автоматизирано подаване на двете осигурителни декларации беше внедрена през октомври тази година.

Информация за надградената услуга в Портала за електронни услуги на НАП може да се получи на телефон 0700 18 700 или 02/9859 6801 (на цена съобразно тарифата на съответния оператор) и на имейл infocenter@nra.bg.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент