Работодателите могат да получат съфинансиране за проекти в областта на здравословните и безопасни условия на труд

Милен Николов
Редактор
22 февруари 2023, 16:12 330

Максималният размер на отпусканите средства е 100 000 лева

Фонд „Условия на труд“ (ФУТ) откри процедурата за 2023 г. за набиране на проекти на работодатели, които желаят да получат съфинансиране за изпълнението на проекти в областта на здравето и безопасността. Ще бъдат отпускани средства за подобряване на условията на труд в предприятията и за осъществяване на дейности по диагностициране на професионалните болести, съобщи Министерството на труда и социалната политика.

Максималният размер на средствата, които могат да бъдат осигурени от ФУТ, е до 30% от одобрените и действително извършени разходи за изпълнение на проекта, но не повече от 100 000 лева. Целта е чрез реализирането на проекти да бъдат подобрени микроклиматът, електро- и пожарната безопасност, техническата безопасност на работно оборудване и санитарно-битовите условия в предприятията, както и да се намалят нивата на шум, вибрации, прах, опасни химични вещества и вредни лъчения.

Проектите могат да включват (без да се ограничават до изброените) внедряване на климатични и вентилационни системи, изграждане на преградни стени, реконструкция и изграждане на локални аспирационни уредби над източника на отделяне на прах или опасни химични вещества, както и подобряване на осветлението на работните места и минимизиране на опасността от трудови злополуки.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент