Работодатели ще получават до 10 000 лева за финансиране на проекти, осигуряващи работни места за лица с трайни увреждания

11 юли 2022, 11:23 659

Средствата се предоставят от Агенцията за хората с увреждания по Националната програма за заетост на хората с увреждания

До 10 000 лева ще могат да получат работодателите, ако финансират проекти за осигуряване на достъп до действащи или нови работни места за лица с трайни увреждания, които са в трудоспособна възраст. Същият размер средства ще се отпускат и за предложения за приспособяване на съществуващи работни места и оборудване на нови за лица с намалена работоспособност, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Средствата се предоставят от Агенцията за хората с увреждания (АХУ) по Националната програма за заетост на хората с увреждания.

Предвиждат се и средства за квалификация и преквалификация на наети лица с увреждания. За професионалното обучение на един служител с намалена работоспособност работодателите могат да получат до 1 000 лева.

Проектните предложения могат да се подават в АХУ, в срок до 17 август, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент