Прогноза на Euler Hermes: Очаква се 21% ръст на фалитите в България през 2021 г.

6 януари 2021, 11:38 654

Лидерът в застраховането на търговски кредити прогнозира трудна година за предприемачите

Тази година се очаква 21% ръст на фалитите на български компании спрямо 2019 г. Това посочва в своя прогноза лидерът в застраховането на търговски кредити Euler Hermes („Юлер Ермес“), цитиран от БТА.

Според бизнес анализаторите от застрахователната компания 2021 г. ще бъде трудна за предприемачите, особено за тези, които попадат в сектора на малкия и среден бизнес. Въпреки това те са категорични, че годината започва с положително наследство от 2020 г. Като позитивна тенденция изтъкват прехода към задължителна дигитализация, който беше наложен с идването на пандемията, както и осъзнаването на ползите от работата от разстояние и реорганизирането на вътрешните процеси.

В анализа на Euler Hermes се коментира, че много офис пространства са били освободени при въвеждането на дистанционен режим на работа, което е показало ползите от гъвкавото работно време и необходимостта от дигитализация на бизнеса.

Финансовият експерт Димка Кънчева прогнозира, че през 2021 г. бизнесът в България ще се адаптира бързо, като разпредели работната сила. Според нея много предприемачи ще се откажат, но повечето ще успеят да се адаптират към създалото се положение, да намерят начин да се справят с него и да излязат по-устойчиви и силни.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент