Предлагат промяна в срока за влизане в сила на таксата за вписване в Търговския регистър на дружества с променлив капитал

4 юли 2024, 09:21 130

Предложеният срок е 31 март 2025 г.

Министерството на правосъдието предлага да се удължи срокът за влизане в сила на таксата за вписване в Търговския регистър на дружества с променлив капитал, съобщиха от правителствената информационна служба.

Промяната се налага след друго предложение на Министерство на правосъдието – срокът, в който Агенцията по вписванията да осигури техническа възможност за прилагането на новата уредба в Търговския закон за дружествата с променлив капитал, както и регламентацията на подлежащите на обявяване актове в производствата по несъстоятелност и стабилизация, да се удължи до 31 март 2025 г.

Така се налага срокът на влизането в сила на Постановление № 167 от 2024 г. за допълнение на Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, да бъде отложен и то да влезе в сила също от 31 март 2025 г.

С предложената нормативна промяна се цели осигуряването на практическото приложение на създадената правна уредба относно възможността за вписване в Търговския регистър на новия вид търговско дружество – дружество с променлив капитал.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент