Предлага се само регистрирани участници да залагат онлайн

9 декември 2020, 14:27 543

НАП и ДАНС биха имали достъп до данните

Участниците в онлайн залагания и хазартни игри ще бъдат следени от НАП, това гласят текстове в  проект за наредба на МС, публикуван за обществено обсъждане, предава БТА.

Ако промените станат факт, приходната агенция ще има достъп до информация за всяка трансакция в системата за онлайн залози и игри. В обхвата на проекта попадат хазартни игри и спортни залози, залагания върху случайни събития и познаване на факти, става ясно от обяснения на министъра на финансите Кирил Ананиев, отразени в доклада към проекта.

Организаторите на хазартни игри, които се провеждат онлайн, ще трябва да регистрират участниците в свои компютърни програми. Така участие ще могат да вземат само регистрирани лица, навършили 18 години, като системата ще може да ги локализира по местоположение чрез IP адрес.

НАП ще има достъп до системите, където се съхраняват данни за участниците, сред които имената им по документ за самоличност, гражданство, ЕГН, както и личен номер за чуждите граждани. За целта организаторите на онлайн хазартни игри трябва да бъдат и администратори на лични данни.

Данните ще стигат автоматично до НАП, като се предвижда до тях да има достъп и ДАНС. Съгласно готвените промени регулаторният орган вече няма да е Комисията по хазарта, а НАП.

 

 

 

 

 

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент