Правителството прие промени в стратегиите за намаляване на безработицата, бедността и социалното изключване до 2030 г.

2 юни 2022, 15:28 439

Въведени са актуализации в Стратегията по заетостта на Република България 2021 – 2030 г. и Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2030

Правителството прие промени в две ключови стратегии: Стратегия по заетостта на Република България 2021 – 2030 г. и Национална стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2030. Актуализацията им е в съответствие с приетите по-амбициозни цели в сферата на заетостта и намаляването на социалното изключване и бедността, посочва се в сайта на Министерството на труда и социалната политика.

В Стратегията по заетостта новата е цел е до 2030 г. коефициентът на заетост за населението на възраст между 20 и 64 години да се повиши до 79%.

В Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване се предвижда до 2030 г. броят на хората в риск от бедност или социално изключване да спадне със 787 хил. души.

Актуализирането на целите в двете стратегии е съобразено с приоритетите на ЕС в сферата на заетостта и социалното включване. Националните цели са свързани с намаляването на безработицата, бедността и неравенствата, както и с подобряването на качеството на живот на хората от уязвимите групи.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент