Правителството отпусна допълнителни 24,6 млн. лева по мярката „Запази ме“

25 март 2021, 10:44 763

Всички условия за кандидатстване по мярката са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта

Правителството отпусна още 24,6 млн. лева по мярката „Запази ме“, компенсираща икономическите сектори, които са затворени заради противоепидемичните мерки в страната, съобщи БНР.

На сайта на Агенцията по заетостта са публикувани всички условия за кандидатстване по мярката. Важно уточнение е, че работодателите, които вече са одобрени по нея и искат техните служители да продължат да получават средства и за периода 22 – 31 март, не подават ново заявление. Те трябва обаче да приложат декларация за липса на промени за съответния месец, както и списък по образец. Списъкът по образец се подава с подписан квалифициран електронен подпис ( КЕП) или на хартиен носител от работодателя или от негов упълномощен представител, като задължително трябва да се представи и в електронен формат Excel.

Работодателите, които подават за първи път заявление по мярката „Запази ме“ за новия период на затваряне или за предходния, следва да представят целия пакет документи за кандидатстване.

Право на кандидатстване имат всички лица, които са наети на основен трудов договор и попадат в обхвата на заповедта на министъра на труда и социалната политика. В нея са посочени всички икономически дейности, които са засегнати от временните ограничения. Списък с кодовете на тези дейности, както и образци на документи, указания за попълване и допълнителна информация, могат да бъдат намерени на сайта на Агенцията по заетостта.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент