Последни четири дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Милен Николов
Редактор
29 март 2024, 15:13 105

Отстъпката е до 500 лева

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация, напомнят от НАП. За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 1 април данъка за довнасяне, намален с отстъпката, която е не повече от 500 лева, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения.

Плащането, за което не се дължат такси, се извършва най-лесно и бързо чрез т.нар. „виртуален ПОС“ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис ( КЕП).

Потребителите, които имат ПИК или КЕП, могат да се възползват от предлаганите възможности в Портала за електронни услуги на НАП, като подадат годишните си декларации и платят задълженията си онлайн. Освен през е-портала данъкоплатците могат да платят с карта, без да дължат такси, и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета клиентите могат да получат от сайта на НАП https://nra.bg/ или на телефони 0700 18 700 или 02/9859 6801 (съобразно тарифата на съответния оператор).

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент