Планирани инвестиции за над 750 млн. лeва са сертифицирани от началото на годината

29 март 2021, 15:48 472

С тези проекти се очаква да бъдат разкрити близо 1 200 нови работни места, част от тях в райони с високи нива на безработица

12 проекта с планирани инвестиции за над 750 млн. лева са сертифицирани от началото на 2021 г., заяви ресорният министър Лъчезар Борисов. 11 от проектите са получили сертификат за инвестиция клас „А“ и 1 – сертификат за приоритетен инвестиционен проект. С реализирането на тези проекти се очаква да бъдат разкрити близо 1 200 нови работни места.

По-голямата част от проектите са извън столицата, като един от тях е в община с ниво на безработица над средната за страната. По информация на Министерството на икономика 6 от проектите са насочени към високотехнологични производства и услуги.

Компанията „Интернешънъл инвестмънт къмпани“ получи сертификат за инвестиция клас „А“ по проект за изграждане и пускане в експлоатация на нова автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на гр. Кюстендил. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 26 млн. лева и с него ще бъдат разкрити около 40 нови работни места.  Фокусът на дружеството е не само българският пазар, но и пазарите на страните от Балканския полуостров.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент