Отпускат нови 55 млн. лева на бизнесите, засегнати от противоепидемичните мерки

14 юни 2021, 13:48 518

От НАП съобщиха, че стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал

Тази седмица стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. За целта ще бъдат отпуснати допълнителни средства в размер на 55 млн. лева, съобщиха от НАП.

До момента по първите две фази на мярката, която е част от програмата „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, са изплатени близо 120 млн. лева като безвъзмездна помощ на пострадали бизнеси.

Третата фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на дружества или обекти с преустановена дейност за периода 22 – 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите, издадени от министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване отново ще се подават по електронен път – през Портала за е-услуги на НАП и е-услугата „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни 2021 г.

От приходната агенция съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност (съгласно КИД-2008) да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността им за 2020 г., да подадат своите отчети в НСИ преди кандидатстването за подкрепа чрез оборотен капитал.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент