Отпускат над 40 млн. лева за малки и средни предприятия

29 декември 2020, 12:34 677

Сключени са 95 договора по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в малките и средните предприятия“

През декември са били сключени 95 договора по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в малките и средните предприятия“. Средствата, които ще бъдат отпуснати по тази процедура, са над 40 млн. лева. Това съобщи министърът на икономиката Лъчезар Борисов, цитиран от в. „Труд“, предаде БТА.

По ваучерната схема за предоставяне на услуги в сферата на информационните и комуникационни технологии, с които предприятията можеха да си направят уебсайт, до момента са издадени 450 ваучера, чиято обща стойност възлиза на 8 млн. лева. За целта са подписани 25 договора за финансиране на иновационни проекти в тази сфера.

По думите на икономическия министър, по процедурата за ликвидна подкрепа за средните предприятия, която е на стойност до 150 хил. лева, са класирани общо 1 285 проектни предложения. Чрез преструктуриране на бюджета на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ са включени и резерви, с които общият брой става 1 703. Така, според Лъчезар Борисов, ще бъде осигурен пълният ресурс за всички проектни предложения.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент