От следващата седмица в НАП ще бъде активен модулът за кандидатстване по третата фаза за подпомагане на бизнеса

29 март 2021, 13:52 658

До момента Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика са интервенирали в бизнеса близо 1,9 млрд. лева

През следващата седмица модулът за кандидатстване по третата фаза за подпомагане на бизнеса ще бъде активен на сайта на НАП, съобщи министърът на икономиката Лъчезар Борисов, цитиран от БНР.

По думите на Борисов, структурата на мярката ще бъде направена по начин, който ще позволи по-голямата част от бизнесите да бъдат подпомогнати с 20%, а една част от тях – с 10% от загубения оборот.

Борисов уточни, че кандидатстването ще бъде в сила, но за да се пристъпи към самото изпълнение на програмата, трябва да се изчака да бъде получена нотификация от Европейската комисия.

До момента Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика са интервенирали в бизнеса близо 1,9 млрд. лева, а допълнителни 400 млн. лева предстои да бъдат отпуснати.

Министърът на икономиката напомни, че мерките 60/40 и 80/20 все още са активни. По тях близо 1 млрд. лева са инвестирани в икономиката и са подпомогнати около 300 хил. работни места.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент