От днес местните данъци могат да се плащат и на каса

25 януари 2021, 11:03 785

Вчера стартира онлайн плащането на налозите

Вчера стартира заплащането на местните данъци и такси онлайн, а от днес е възможно да бъдат заплащани и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници, съобщават от Столична община.

Ако гражданите желаят да ползват отстъпка в размер на 5% за данък сгради и данък МПС, те следва да внесат цялата дължима сума наведнъж – в срок до 30 април 2021 г. Това е и крайният срок, в който трябва да се плати първа вноска за такса битови отпадъци.

В случай че данъкоплатците решат да плащат разсрочено, без да дължат и лихва за забавяне, то сроковете, в които трябва да го направят, са следните: данък недвижими имоти и данък МПС до 30 юни за първа вноска, а до 31 октомври – втора вноска. Такса битови отпадъци може да се разсрочи на четири вноски, които трябва да се платят съответно до 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Ставките за местните данъци и такси не са променени, като през 2021 г. запазват своя размер от изминалата година. Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е през портала на Столична община. Всеки собственик на имот или автомобил в София може да направи и справка какви задължения има към общинския бюджет.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент