От 18 юни организаторите на хазартни игри ще подават данни към НАП онлайн

1 юни 2021, 14:19 524

На 7 юни ще бъде пусната тестовата среда, необходима за извършване на тестове с новата XSD схема за обмен на данни, съгласно Наредба за условията и реда за регистрация на участниците в онлайн залагания

От 18 юни 2021 г. организаторите на хазартни игри и онлайн залагания ще подават данни към НАП онлайн, след влизането в сила на новата заповед на изпълнителния директора на приходната агенция.

В новата заповед се утвърждава структурираният формат на информацията, в който от централните компютърни системи на организаторите на онлайн залагания, на игри чрез други електронни средства, както и на игри по чл. 55, 57, 59, 60 и 62 от Закона за хазарта, ще се подават автоматично данни към сървъра на НАП.

Тестовата среда, необходима за извършване на тестове с новата XSD схема за обмен на данни, съгласно Наредба за условията и реда за регистрация на участниците в онлайн залаганията, ще бъде налична на 7 юни на сайта на НАП. Чрез посочената схема за обмен на данни ще бъде подавана информацията към приходната агенция по чл. 8 и чл. 9 от споменатата Наредба. 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент