Основни пропуски при подаване на документи за държавни помощи

3 февруари 2021, 11:59 684

Сред най-честите грешки са липса на ЕГН и подпис

Най-честото основание, на което не се отпускат държавни помощи, свързани с пандемията, е посочване на код на икономическа дейност, който не попада в обхвата на заповедта на социалния министър. Това посочват от Агенцията по заетостта за в. „Монитор“, предава БТА.

Други често срещани грешки са некоректно попълване на документи и представяне на непълен пакет от документи. В случаите, когато не са представени допълнително изисквани документи в определения срок или са подадени, но отново сгрешени, също се стига до отказ за отпускане на средства. Сред пропуските при кандидатстване и подаване на документи са и посочването на неправилни банкови сметки, объркани ЕГН-та, както и грешно подадени данни за адрес и месторабота, сочат още данните на агенцията. Понякога служителите, за които се иска отпускане на държавна помощ, не са в неплатен отпуск, каквото е изискването.

На интернет страницата на Агенцията по заетостта могат да бъдат намерени подробни указания за сроковете при подаване на документи, за условията при кандидатстване, както и за размера на помощите.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент