Одобрени са 4 проекта за модернизация на НАП на стойност 1,25 млн. лева

24 март 2021, 19:21 705

Средствата ще бъдат инвестирани в оптимизиране на работните процеси, осъвременяване на използваните методи и въвеждане на нови практики във ведомството

226 проекта от всички европейски държави бяха одобрени от ЕК за финансиране по новосъздадения Инструмент за техническа подкрепа. България участва със 7 проекта, 4 от които на НАП, съобщават от агенцията.

Сумата, с която ще бъдат финансирани проектите на приходната агенция, е 1,25 млн. евро. С тях ще бъдат оптимизирани работните процеси, ще бъдат осъвременени използваните методи и ще се въведат нови практики в работните процеси в съответствие с най-високите европейски стандарти, заявяват още от ведомството.

Четирите проекта са следните:

     - „Разработване и внедряване на методология за оценка на корупционния риск в Националната агенция за приходите на Република България“ – основната цел е да се намали рискът от корупционни практики в приходната агенция.

     - „Подобряване на управлението на спазването чрез внедряване в Национална агенция за приходите на България на модели за опознаване на външния контекст и повлияване на поведението на данъкоплатците“ – целта е да се подобри нивото на данъчно спазване от страна на клиентите на агенцията.

     - „Повишаване на мрежовата и информационната сигурност в НАП“ – основната цел е надграждане на знанията и уменията на експертите по киберсигурност във ведомството.

     - „Разработване и внедряване на модел за „Хоризонтален мониторинг“ в Българската приходна администрация“ – основната цел е по посока на разработване и внедряване на хоризонтален мониторинг, насочен към големите данъкоплатци при условия на сътрудничество и взаимно доверие между тях и приходната агенция.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент