Очаква се подобрение на бизнес климата във всички сектори на икономиката

31 март 2021, 16:37 682

Предприемачите и мениджърите от различните сектори са оптимистично настроени за дейността им за предстоящите 3 месеца и не очакват промяна в цените

Бизнес климатът през март се подобрява за всички сектори на икономиката, сочат данните от анкетата на НСИ. Очакванията на управителите на бизнесите от всички сектори са цените да останат без промяна през следващите три месеца, с отделни изключения в търговията на дребно.

В сектор „Промишленост“ позитивните очаквания и оценки на предприемачите се дължат на оптимистичните очаквания за състоянието на предприятията. По мнение на мениджърите през последните месеци се наблюдава увеличение на осигуреността на производството с поръчки, което обаче не гарантира повишена производствена активност през следващото тримесечие, показват още данни от анкетата.

В сектор „Строителство“ нагласите на предприемачите за следващите три месеца също са оптимистични. Това се дължи на увеличените получени нови поръчки през последния месец, с изпълнението на които ще се подобри състоянието на строителните компании и бизнес климата в сектора.

В сектор „Търговия“ също има подобрение. По мнението на предприемачите се очаква увеличение на обема на продажбите през следващото тримесечие на годината. Идентично е мнението и в сектор „Услуги“.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент