Обща стратегия на големите български градове с цел търсене на международни инвестиции

12 февруари 2021, 11:46 669

Участие ще вземат София, Пловдив, Варна и Бургас

София, Пловдив, Варна и Бургас ще споделят опит и единна стратегия с цел представяне на България като устойчива среда за международни инвестиции. Това става ясно по време на среща, организирана от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, по време на която са очертани първите стъпки, които трябва да бъдат направени.

Главният изпълнителен директор на агенцията д-р Мария Христова заявява, че агенцията ще сподели безвъзмездно своя ресурс за привличане на стратегически инвеститори. Новото послание към международните партньори на градовете е „Не дали, а къде в България да инвестирам“.

„Стъпка по стъпка трябва да вървим към обща маркетингова идентичност и споделяне на добри практики“, посочва зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Стефан Стоянов, зам.-кметът на Пловдив, изразява готовност за съвместната дейност като подчертава, че това не променя защитата на регионалните интереси и регионалните различия. „Имаме добър опит и възможности, които можем да предложим при реализирането на целите ни, и да покажем и Бургас, и страната ни като място за устойчиви политики за развитие на бизнес с добавена стойност“, е позицията на Петко Георгиев, председател на ИКТ клъстер в Бургас.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент