Обсъждат се мерки за подпомагане на таксиметровите шофьори

26 октомври 2020, 00:00 759

Планират се компенсации за бранша във връзка с коронакризата

От пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС) съобщават, че е проведена среща с представители на таксиметровия бизнес у нас, предава БТА. На работното събитие, от страна на държавата, са присъствали председателя на Комисията по транспорт и пътна безопасност към СОС – Карлос Контрера, неговият заместник Зафир Зарков, както и заместник-кметът по финансите Дончо Барлабов.

Основна тема на срещата е била планиране на мерки, които да подпомогнат дейността на таксиметровия бранш в условията на криза, породена от COVID-19. От СОС посочват, че обсъжданите облекчения се отнасят за следващата календарна година. Мярката, която би влязла в сила от догодина, е определяне на размер от 300 лева годишен налог за таксиметровите превози. Сумата е минимално допустимата според Закона за местните данъци и такси. Въвеждането на това облекчение е по предложение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Според очакванията държавата ще даде одобрение за тези действия на общината, като се подготвя доклад, който ще бъде внесен в СОС.

На годишна база в Столична община има около 6 000 регистрирани таксиметрови автомобила, приходите от които са приблизително 5,2 млн. лева.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент