Ново данъчно облекчение за ремонт на недвижим имот

11 януари 2022, 10:52 825

Гражданите могат да си върнат до 200 лева от разходите за труд, дадени на лицето, което е извършило ремонта

През настоящата данъчна кампания гражданите могат да се възползват от ново данъчно облекчение за ремонт на жилището си. Те ще могат да приспаднат до 200 лева от разходите, дадени за труд на лицето, извършило ремонтните дейности. Това стана ясно по време на брифинг на НАП във връзка със старта на тазгодишната данъчна кампания.

Гражданите могат да се възползват от новото данъчно облекчение, ако отговарят на определени условия. Имотът, в който е бил извършен ремонтът, трябва да се намира на територията на България. Лицето, което кандидатства за облекчението, трябва да е собственик или съсобственик на имота. А самият ремонт трябва да е извърен от местно лице или гражданин на ЕС. Също така лицето, извършило ремонта, и собственикът на имота не трябва да са в хипотезата на свързани лица.

От НАП уточняват също, че лицето, кандидатстващо за данъчното облекчение, следва да представи документи за реално извършения ремонт. Тези документи не се подават с данъчната декларация, но може да се изискат при проверка.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент