Нова електронна услуга на НОИ улеснява потребителите

19 ноември 2020, 00:00 684

Заявлението за предаване на ведомости за заплати в НОИ вече може да се подава и по електронен път

Националният осигурителен институт (НОИ) въведе нова електронна услуга за удобство на потребителите. Всички осигурители, които прекратяват своята дейност без правоприемник и са задължени да подадат заявление-декларация за предаване на ведомостите за заплати и трудовоправни документи в НОИ, вече ще могат да направят това и по електронен път, предаде в. „Труд“, цитиран от БТА.

Новата услуга „Издаване на удостоверение на прекратени осигурители, които нямат правоприемник и които са имали наети лица по трудово правоотношение“ вече е достъпна през Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“. Потребителите могат да стигнат до нея и през интернет страницата на НОИ. Тя се намира в раздел „За потребителя“ / „Процедури, свързани с дейността на осигурителния архив“ / „Издаване на удостоверение за прекратяване (заличаване) дейността на осигурител“.

В сайта е публикувана пряка връзка с единния портал за достъп. Предвидени са и кратки указания, които ще помогнат на потребителите да се ориентират как да заявят услугата по електронен път.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент