Нова е-услуга на НОИ: Справка за изплатени ковид добавки и разлики

8 февруари 2022, 10:38 2189

Чрез тази услуга пенсионерите могат да се запознаят с плащанията, които се извършват всеки месец заедно с пенсиите им

От 7 февруари на сайта на Националния осигурителен институт (НОИ) функционира нова електронна услуга – „Справка за изплатени ковид добавки и разлики“. Чрез тази услуга пенсионерите могат да се запознаят с плащанията, които се извършват всеки месец заедно с пенсиите им. Прави се разграничаване на пенсиите от другите видове неосигурителни плащания, включително добавки и разлики, несвързани с пенсиите.

Справката е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ на сайта на института, раздел „Е-услуги и справки“ – „Справки“ – „По ЕГН и ПИК на НОИ“ – „В услуга на пенсионера“.

Към момента пенсионерите могат да видят своите справки за февруари 2022 г. Важно е да се има предвид, че в месечния размер на пенсията за януари не се включва еднократното доплащане, отнасящо се за декември 2021 г. (разликата за седемте дни от 25 до 31 декември 2021 г. между преизчисления и стария месечен размер на пенсията). Еднократната добавка от 75 лева към пенсиите на пенсионерите, отговарящи на изискванията за завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза ваксина, също няма да фигурира в новата справка на НОИ.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент