НОИ разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации

31 януари 2022, 12:14 740

Експерти от института ще отговарят на запитвания относно промени в пенсионното законодателство, правото на пенсия и възможностите за пенсиониране

От 31 януари 2022 г. Националният осигурителен институт (НОИ) разкрива гореща телефонна линия, на която експерти ще отговарят на въпросите на граждани, нуждаещи се от консултация по пенсионни въпроси. Телефонните номера са: 02/ 926 11 11 и 0882 187 111. На тях всеки гражданин ще може да получи информация, свързана с актуалните промени в пенсионното законодателство, правото на пенсия и възможностите за пенсиониране. При справките няма да се изисква предоставяне на лични данни, посочва се в сайта на НОИ.

За да бъде осигурена максимално достъпна комуникация с гражданите, временният телефон ще се обслужва от експерти по пенсионни въпроси в териториалните поделения на институцията в цялата страна. Със своите консултации те ще допълват услугите, които се предоставят чрез единния телефонен номер 0700 14 802 от Контактния център на НОИ.

Разговорите към горещата телефонна линия по пенсионни въпроси на НОИ ще се таксуват спрямо индивидуалния тарифен план на обаждащото се лице за разговор в съответната мрежа. Разговорите с Контактния център от фиксирана мрежа са на цената на един градски разговор за цялата страна. За разговори от мрежа на мобилни оператори, включително и международни, се заплаща цената на разговора в зависимост от абонаментния план на лицето.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент