НАП: Срокът за подаване на коригиращи декларации е 30 септември

20 септември 2021, 11:34 622

Данните могат да бъдат коригирани еднократно както от физически, така и от юридически лица

Срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица е 30 септември, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП). Данните от годишните данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и корпоративните данъци на юридическите могат да бъдат коригирани еднократно.

Промяна в данните може да се направи с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичането на срока за подаването на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година, за промени, свързани с декларираните за предходната година данъци. Физическите лица могат да извършат корекциите в периода 30 април – 30 септември, а юридическите – от 30 юни до края на септември.

Коригиращата декларация се подава онлайн чрез електронния портал на НАП, достъпен чрез персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис ( КЕП). Повече информация за процеса може да бъде получена на сайта на НАП на или на телефон 0700 18 700, допълват от агенцията.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент