НАП ще отдели 6,18 млн. лева за картови плащания през следващите 3 години

21 януари 2021, 11:54 827

Пригодната агенция сключва договор за услугата с „Борика“ АД, тъй като е единственото дружество, което отговаря на критериите за участие

НАП е обявила обществена поръчка за осигуряване на картови плащания по публични вземания на институцията през виртуални и физически ПОС терминали. Общо 6,18 млн. лева без ДДС е прогнозната стойност на проекта, а срокът за изпълнение е в рамките на 36 месеца, предаде investor.bg.

„Борика“ АД е единственото дружество, което отговаря на изискванията на приходната агенция за участие в търга. Едното условие е кандидатът да бъде лицензиран от БНБ като оператор на платежна система с окончателност на сетълмента. Другото условие е да бъде лицензиран, отново от БНБ, като платежна институция с право да предоставя платежни услуги за приемане на плащания с платежни инструменти съгласно чл.137 и следващите от Закона за платежните услуги и платежните системи.

Приходната агенция директно е сключила договор с „Борика“ АД, без изпращане на покана и без назначаване на комисия за провеждане на договаряне – тъй като това е единственото дружество, което отговаря на посочените критерии.

Процедурата може да бъде обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент