НАП с указания за подкрепата с капитал за предприятия, засегнати от противоепидемичните мерки

1 март 2021, 15:13 584

Подкрепата с оборотен капитал за пострадали бизнеси продължава и тази седмица

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки предприятия продължава и тази седмица, съобщиха от пресслужбата на НАП.

През настоящата седмица всички бизнеси, които до момента са кандидатствали по програмата и са били одобрени по нея, предстои да получат съобщение от приходната агенция чрез системата ИСУН. В него те ще получат покана да попълнят оборотите си за месеците, през които не са осъществявали дейност заради въведените противоепидемични мерки.

От НАП призовават всички, които са получили съобщение от тях, да реагират в 7-дневен срок, за да им бъдат отпуснати средствата по-бързо. Плащанията ще бъдат извършени след получаване на нотификация от Европейската комисия.

Приходната агенция проверява декларираните данни, за да има сигурност, че подпомагането се извършва при спазване на всички регламенти.

От пресслужбата на НАП напомнят, че Народното събрание прие промяна, която позволява на всички бизнеси, създадени през 2020 г., да бъдат подпомогнати за целия период на преустановяване на дейността им, а не само за един месец, както беше досега.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент