НАП с нова е-услуга

28 май 2021, 11:34 739

Услугата предоставя възможност за онлайн деклариране на данни за превоз на стоки с висок фискален резерв, както и за извършване на справки за осъществен контрол върху превоза на рискови стоки

Новата е-услуга на НАП за деклариране на данни за превоз на стоки с висок фискален резерв ще бъде активна от 1 юни, предадоха от приходната агенция.

Достъпът до услугата ще се осъществява с квалифициран електронен подпис ( КЕП) в Портала за е-услуги на НАП, група „Фискален контрол“. Освен посочените данни, в новата е-услуга ще могат да се извършват справки за осъществен контрол върху превоза на рискови стоки от приходните органи.

С новата услуга потребителите ще могат да попълват и подават данни за превоз на рискови стоки, да извършват генериране и изпращане на уникален номер на превоз ( УНП), подаване на уведомление за неполучена стока, корекция на подадени данни, подаване на уведомление за анулиране на УНП и преглед и търсене на подадени данни за превоз на рискови стоки и издадени УНП.

В услугата ще има две активни опции, които потребителите ще достъпват. Едната се отнася до превоз на стоки, започващ от територията на друга държава членка на ЕС и завършващ на територията на страната, а другата – до превоз, започващ от територията на страната ни и завършващ на територията на друга държава членка на ЕС.

Новата е-услуга на приходната агенция има пълен и частичен достъп за всички физически и юридически лица, след подаване на заявление за ползване на електронните услуги и при избор на опцията за ползване на групата услуги „Фискален контрол“, допълват още от НАП.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент