НАП публикува нови образци на декларации

30 декември 2020, 11:58 2079

На интернет страницата на приходната агенция са качени нови образци на декларации по ЗДДФЛ, ЗКПО и ЗМДТ

На интернет страницата на НАП са качени нови образци на декларации, сред които са такива по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) и по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Новите формуляри са качени заедно със съответните приложения и се отнасят за данъчното облагане на дружествата и физическите лица за доходите, придобити през 2020 г.

Нови образци има и по чл. 252 от ЗКПО за дължимия данък върху приходите на бюджетните предприятия, по чл. 259, ал. 2 от ЗКПО за дължимия данък върху дейността от опериране на кораби, както и по чл. 246 от ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от игри с игрални автомати и игри в игрално казино.

Във връзка с промени в Закона за туризма, обнародвани в ДВ, бр. 17 от 2020 г., и промени в Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), обнародвани в ДВ, бр. 71 от 2020 г., на сайта на НАП са публикувани и декларация по чл. 14, ал. 2 от ЗМДТ за необходимите данни за определяне на данъка върху недвижимите имоти на новопостроена сграда, както и данъчна декларация по чл. 61р, ал. 5 от ЗМДТ за облагане с туристически данък.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент