НАП напомня: До 1 август е срокът за деклариране и плащане на дължими данъци за второто тримесечие на 2022 г.

25 юли 2022, 11:53 677

Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета

На 31 юли 2022 г. изтича крайният срок, в който предприятия и самоосигуряващи се лица, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, следва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на годината. Тази година 31 юли се пада в неделя, поради което крайният срок е удължен до 1 август. Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета, уточнява се в сайта на НАП.

От приходната агенция напомнят, че плащането се извършва най-бързо и лесно чрез виртуалния ПОС в портала за електронни услуги, които са достъпни с ПИК или КЕП.

Всички физически лица, получили доходи от наем или друга стопанска дейност, изплатени през второто тримесечие на 2022 г., също следва да обявят дължимите от тях авансови данъци пред НАП до 1 август. В същия срок се декларират и окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните окончателни данъци върху доходите на чуждестранни физически лица (като възнаграждения за услуги, обезщетения, неустойки, стипендии за обучение в страната, доходи от лихви и други).

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент