НАП изплати 22,2 млн. лева на над 2 000 дружества по програмата за подкрепа с оборотен капитал

28 януари 2021, 10:23 696

Всички кандидати преминават през автоматизирана софтуерна проверка

2 223 дружества получиха финансиране от НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал. Отпуснатите средства са в размер на 22,2 млн. лева, като това са данните по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектните предложения, съобщават от приходната агенция.

Одобрените дружества са преминали през автоматизирана софтуерна проверка, която е посочила пълно съответствие на вписаните в заявленията данни с тези, които са налични в НАП. До края на тази седмица се предвижда да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, които са подали своите заявления миналата седмица – стига да преминат успешно автоматизираната проверка на приходната агенция.

В заповед на изпълнителния директор на НАП, достъпна на сайта на приходната агенция, се съдържа списъкът с одобрените до момента кандидати. Всички дружества, за които предстои одобрение, ще бъдат включени в нова заповед до края на тази седмица. На останалите кандидати, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП. При необходимост, от тях ще бъдат изискани допълнителни уточнения чрез системата ИСУН по електронната им поща.

До 16.30 ч. на 20 януари над 8 100 търговци са кандидатствали за подкрепа с оборотен капитал чрез НАП. Това беше крайният срок за кандидатстване по мярката. Общият размер на поисканата подкрепа възлиза на 115 млн. лева.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент