Над 60% от бизнесите са обявили приходите си за 2020 г. пред НАП

17 юни 2021, 11:54 556

Срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък изтича на 30 юни

Над 60% от бизнесите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си за миналата година пред НАП преди крайния срок, съобщават от приходната агенция.

Едноличните търговци (включително и плащащите патентен данък) и земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ, които вече са подали декларациите си за доход, до този момент надвишават 63 000.

До 30 юни е срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък по ЗКПО, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности (по смисъла на Закона за хазарта), както и данък върху дейността от опериране на кораби.

От НАП напомнят, че до края на юни е и срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лица, които извършват дейност като ЕТ, както и за земеделски лица, избрали този ред на облагане. В срок до 30 юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те следва да подадат и декларация № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент