Над 400 млн. лева в подкрепа на бизнеса

19 ноември 2020, 00:00 618

Предвидени са допълнителни 80 млн. лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

В подкрепа на бизнеса правителството планира да отпусне още 400 млн. лева чрез Министерство на икономиката, предава БТА. Целта е компаниите да бъдат подпомогнати, за да преодолеят икономическите последици от коронакризата.

Отпускането на тези допълнителни средства става ясно от доклада на министъра на икономиката Лъчезар Борисов, представен днес на правителствено заседание. Премиерът Бойко Борисов допълва по темата, че е важно в момента парите да достигнат възможно най-бързо до засегнатите малки и средни предприятия.

Междувременно вицепремиерът Томислав Дончев посочва отново по време на правителственото заседание, че са осигурени допълнителни 80 милиона лева за Оперативна програма за „Развитие на човешките ресурси“. Целта е чрез тези средства да бъдат посрещани всички разходи за медиците на първа линия. Идеята е да се подпомогне системата на здравеопазването, като се осигурят допълнителни възнаграждения на работещия на първа линия медицински и немедицински персонал, както и да се гарантират безопасни условия на труд и подобряване на работната среда.

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент