Над 3 000 фирми и граждани са подали коригиращи декларации в НАП

28 септември 2022, 10:59 341

Приходната агенция напомня, че остават по-малко от три дни за промени в декларираните данни

Над 1,1 млн. физически и юридически лица вече са подали в НАП своите годишни данъчни декларации, а повече от 3 000 от формулярите са за корекции в декларираните данни, съобщават от приходната агенция.

От НАП напомнят, че остават по-малко от три дни, в които фирмите и гражданите могат да подадат коригиращи декларации. В срок до 30 септември те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочени в тяхната годишна декларация за облагане на доходите на физическите лица, както и във формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица. Това става с подаване на еднократна коригираща декларация, след като изтече срокът за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година – за промени, свързани с декларирани данъци от предходната година.

Физическите лица имат възможност да направят корекции в периода от 30 април до 30 септември, а юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане – от 30 юни до 30 септември.

Коригиращите декларации се подават онлайн, чрез Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или с квалифициран електронен подпис ( КЕП).

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент