Над 14 000 души са завършили обучения по дигитални умения от началото на 2024 г.

Милен Николов
Редактор
25 юни 2024, 14:40 101

Курсовете се провеждат по проект на Министерството на труда и социалната политика

Над 14 000 души са завършили обучения по дигитални умения от началото на 2024 г. и са получили сертификати от Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (ЦРЧРРИ), съобщи Министерството на труда и социалната политика.

Курсовете се провеждат по проект на Министерството на труда и социалната политика ( МТСП), финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост. По него безработни и работещи могат да получат ваучер за безплатно обучение, като подадат електронно заявление на сайта на Агенцията по заетостта.

От началото на юни функционира и Модул за самостоятелно сертифициране на цифрова компетентност. Той дава възможност всеки гражданин да тества безплатно знанията си и да получи сертификат, че притежава на базово и/или средно ниво дигитални умения, които са придобити в процеса на работа или чрез самостоятелно учене. Тестването и сертифицирането се извършват онлайн от ЦРЧРРИ.

От началото на 2024 г. ЦРЧРРИ е с разширена структура и освен в София предлага широк кръг от обучения за професионална квалификация и в Плевен, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. Това дава възможност на повече безработни и заети да придобият търсените от бизнеса компетенции и да намерят качествена, устойчива и високоплатена работа.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент