На трудовите борси през март работодатели в сферата на туризма са обявили близо 3 000 свободни работни места

Милен Николов
Редактор
10 април 2023, 15:28 209

Участие са взели 1 849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица

Близо 3 000 свободни работни места са били представени от 93 работодатели на 5 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани през март, съобщи Агенция по заетостта. В тях са се включили 1 849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса. Трудовите борси са били проведени в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон компаниите от сектора са обявили работни позиции за администратори в хотел, рецепционисти, специалисти по туризъм, камериери, градинари, спасители, работници в кухня, готвачи, сервитьори, бармани, пиколи, общи работници, касиери, гладачи, перачи, аниматори, помощник-готвачи, миячи на съдове, чистачи, продавач-консултанти, масажисти и други.

През април 2023 г. Агенция по заетостта планира провеждането на 9 борси, като графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенцията.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент