На 15 януари изтича срокът за кандидатстване по мярката 60:40

13 януари 2021, 10:39 388

Документи могат да се подават до 17 ч.

Работодателите, засегнати от пандемията, които искат да получат подкрепа от държавата по третия дизайн на мярката 60:40, могат да подават документи до 17 ч. на 15 януари, посочват от Агенцията по заетостта.

Срокът е удължен, за да имат възможност да кандидатстват тези, които не са могли до 15 декември 2020 г. Лицата следва обаче да приложат към заявлението си за кандидатстване нови документи, доказващи спад на приходите вече за декември 2020 г. и за съпоставим предходен месец или период, съгласно правилата на мярката.

Вече одобрените работодатели трябва да знаят, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и писмо – декларация за месечно отчитане. Срокът за представяне на тези документи е 29 януари 2021 г., припомнят от Агенцията по заетостта.

Ако крайните срокове (15 януари – за кандидатстване и 29 януари – за месечно отчитане) бъдат пропуснати, документите не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда, предупреждават от Агенцията по заетостта.

Детайли за мярката могат да бъдат намерени на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката „Финансови стимули за запазване на заетостта“. Предстои да бъдат публикувани и нови формуляри за кандидатстване по мярката 60:40 за настоящия четвърти период, обхващащ времето от 1 януари до 31 март 2021 г., допълват от Агенцията.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент