МТСП отпуска допълнителни 5,7 млн. лева по Националния план за действие по заетостта

11 август 2022, 18:12 415

С тях ще се даде възможност на още 3 097 безработни лица да започнат нова работа, а на 257 – да бъдат включени в обучения

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров утвърди заповед за осигуряване на допълнителни близо 5,7 млн. лева по Националния план за действие по заетостта. Средствата ще бъдат насочени към програми и мерки за осигуряване на заетост и обучение за хора от уязвимите групи на пазара на труда. Така ще се даде възможност на още 3 097 безработни лица да започнат работа, а на 257 – да бъдат включени в обучения, съобщават от социалното ведомство.

Преразпределението на средствата беше одобрено днес по време на заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта. По-голяма част от финансовия ресурс ще бъде използван за включване в заетост на младежи, продължително безработни лица, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на временна закрила.

С добавянето на новите отпуснати средства броят на хората, които ще започнат работа по програми и мерки на Националния план за действие по заетостта през 2022 г., става 25 051 души, а на включените в обучения – 10 743 души.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент