МТСП допълни заповедта за компенсации за затворени бизнеси по мярката „Запази ме“

23 март 2021, 11:58 578

Заповедта е актуализирана съобразно новото затягане на противоепидемичните мерки, което е в сила от 22 март

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта за временно ограничените икономически дейности, чиито служители могат да се възползват от компенсация от държавата по мярката „Запази ме“ във връзка с излизането им в принудителен неплатен отпуск, съобщават от ресорното министерство.

Заповедта е допълнена съобразно новото затягане на противоепидемичните мерки, което е в сила от 22 март. Съгласно актуализацията в периода 22 – 31 март компенсации в размер на 75% от осигурителния доход за месец октомври могат да получат всички лица, които са заети в следните затворени обекти: ресторанти, фитнеси, обучителни центрове, туристически дружества, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, игрални зали, казина, кина, музеи, театри, библиотеки и магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 кв. м.

За периода 22 – 31 март право на подкрепа ще имат и всички лица, които работят в търговски центрове, с изключение на тези, работещи в незасегнати от заповедта обекти: супермаркети, аптеки, оптики, открити щандове и пазари, парфюмерии, зоомагазини, магазини за козметика и тоалетни принадлежности.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент