МС определи таксата за вписване в публичния електронен регистър на лицата, които по занятие предоставят услуги по дружествено управление

20 март 2024, 15:25 167

Тя ще е 50 лева

Петдесет лева ще е таксата за вписване в публичния електронен регистър на лицата, които по занятие предоставят услуги по дружествено управление (адвокати, счетоводители, данъчни съветници и др.), съобщиха от Министерския съвет.

Таксата се определя с допълнение на Тарифа №1 към Закона за държавните такси за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и Министерството на правосъдието, приета с Постановление №167 на Министерския съвет от 1992 г.

Задължението за вписване на посочените лица в публичен електронен регистър към министъра на правосъдието е предвидено в последните изменения на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Условията и редът за вписване и заличаване в публичния електронен регистър са определени в Наредба № Н-1 на министъра на правосъдието, която бе обнародвана в ДВ, бр. 14 от 2024 г. В нея са описани изискуемите документи и производството по вписване. Предвидени са правила за промяна на обстоятелствата, които са вписани в регистъра, както и условията и редът за заличаване на вписването. С преходните и заключителните разпоредби се задължават всички лица, които по занятие извършват дейностите по чл. 4, т. 16 от ЗМИП, да подадат заявление за вписване в регистъра в двумесечен срок от влизането на наредбата в сила.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент