МИР публикува за обществено обсъждане процедура за семейни фирми и занаятчии с бюджет 117,5 млн. лева

26 февруари 2024, 09:24 87

Целта е да се подобри тяхната конкурентоспособност и да се засили пазарното им присъствие

Министерството на иновациите и растежа (МИР) публикува за обществено обсъждане процедурата „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ с бюджет 117,5 млн. лева от Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП). Мярката е насочена към микро и малки семейни фирми (предприятия, които се притежават от повече от един член от семейство) и такива от творческите индустрии и занаяти, съобщиха от МИР.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по индивидуалните проекти ще бъде 25 000 лева, а максималният – до 150 000 лева.

Със средствата ще могат да се закупуват нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер за подобряване на производствения капацитет. Ще се покриват и разходите за създаване на онлайн магазин за продукти или услуги, предлагани от предприятията. Целта е да се подобри тяхната конкурентоспособност и да се засили пазарното им присъствие.

Документите по мярката ще се подават изцяло електронно в системата ИСУН. Проектите на условия за кандидатстване и условия за изпълнение вече са публикувани в сайта на МИР и сайта на ИСУН.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент